september 29, 2017

Medisch Pedicure

Als medisch pedicure houd ik me, net als bij een reguliere pedicurebehandeling, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voer ik ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voer ik de passende specialistische behandeling uit. Ik ken de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen pas ik ondermeer anti-druktechnieken toe. Ook voor nagelprothesen- en reparaties kunt u bij Bona Vida terecht. Om de nagel te reguleren kan een nagelbeugel geplaatst worden.
Ook is een medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Een medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines.

Alle (medisch) pedicures voldoen aan de strenge eisen en zijn vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures.
Uw voeten zijn bij Bona Vida in goede handen!